Foto: Pål Norvoll

Finnmarksmestere 2022!

Alta Sjakklubb vant Finnmarksmesterskapet for lag foran Vadsø og Kirkenes.

Med de fleste av toppspillerne opptatt med eliteseriespill, var det slettes ikke noen selvfølge at Alta skulle stikke av med førsteplassen i årets FM for lag.

Alta stilte med følgende 5 spillere:

Vinjar Hammari
Bengt-Arne Mikalsen
Sofie Ratama
Robin Pedersen
Daniel Hoel Andersen

Vi måtte klare oss uten Bengt-Arne de første rundene, da han var innesnødd i Langfjorden.

Det ble seier mot Komsa sjakklubb i første runde, med seier på alle bord, unntatt undertegnede som spilte remis mot Helge Larsen. Andre runde på lørdags formiddag var mot den tøffeste motstanderen, Vadsø sjakklubb. Med Bengt-Arne fortsatt fraværende, måtte vi kjempe hardt for å klare 2-2 og dele poengene. På første bord klarte ikke Vinjar å utspille Odd-Gunnar Malin i sluttspillet, selv om han kjempet helt til patt. Sofie fikk det tøft på bord to, og tapte. Etter at undertegnede klarte å holde en sterk remis mot Rune Harila på bord tre, var det opp til Daniel på fjerdebordet å holde oss med i kampen om turneringsseieren. I et langt tårnsluttspill klarte han å utmanøvrere Melker Laitamaa, og dro seieren i land.

Vi hadde spillefri lørdag ettermiddag, men til de siste to rundene på søndagen var Bengt-Arne på plass. Med våre sterkeste spillere på laget ble en suksess. Først ble det seier på alle bord mot Kirkenes, samtidig som Vadsø vant mot Kautokeino. Før siste runde hadde vi like mange lagpoeng som Vadsø, men med flere individuelle poeng var det klart at vi ville vinne turneringen med lagseier i siste runde. Det ble tre seiere og en remis mot Kautokeino, og seieren var allerede klar før siste parti var ferdig.

Bord for bord ble resultatene følgende:

Vinjar på førstebord klarte 3,5 av 4.

På andrebord spilte Sofie to runder, og fikk en seier og et tap, mens Bengt-Arne hadde full pott på de siste to rundene.

Sofie vant en runde på tredje bord, mens undertegnete var i det fredfulle hjørnet og spilte remis i alle mine tre parti.

Den størte bidragsyteren var Daniel som spilte alle 4 rundene på fjerde bord, og tok full pott. Utrolig bra!

Pål Norvoll - Vinjar Hammari

Vinjars parti i siste runde av turneringen ble en rask knockout mot Pål Norvoll fra Kautokeino. Vinjar spilte fransk, og Pål prøvde seg på en rask offensiv på kongefløyen. Etter et grådig slag på h7, spilte Vinjar springer til Ng4!! i stillingen under.

Bare tre trekk senere måtte Pål gi opp partiet: Qxg4 Bxf2+ 14. Kf1 Bxe1 15. Kxe1 Qb4+ . Hvit må slå dronningen på b4 , men etter at springeren tar tilbake, er det ingenting hvit kan gjøre for å boholde dekning på springeren på h7 .

Norvoll-Hammari

Alle resultater og partier på turneringsservice

Skrevet av
  • Robin Pedersen
Publisert
6.2.2022
Oppdatert
6.2.2022
Emner