Vi rykket opp igjen!

Alta har kvalifisert seg til eliteserien 2023-24

Altas elitelag har opptrådt målbevisst og effektivt etter at vi rykket ned fra eliteserien. Etter knepen seier i Finnmarksmesterskapet forsterket vi laget til NNM som ble spilt i Tromsø 3-5 mars. Her tok laget faktisk 19.5/20 individuelle poeng, riktignok mot vesentlig svakere motstand. “Syndebukk” ble André som avga en remis i siste runde mot Tromsøs reservelag. Resultater her

Neste og siste hindring før opprykket var eliteseriekvalifiseringen. Her ville de to beste av de fire lagene Alta, Bærum, Trondheim og Haugaland rykke opp. Favorittene Bærum ble motstander i runde 1, en match vi tapte 4-2 etter at Matvey og André måtte gi tapt i sine partier mot hhv GM Momchil Petkov og FM Saad Abobaker Elmi. Den eneste av våre spillere som fikk reelle vinstsjanser var Harald i sitt parti mot Nikolas A. Mellem, men han valgte å ta remis i et lovende sluttspill.

Lørdagsrunden gikk adskillig bedre, da vi slo Haugaland 5.5-0.5. Her imponerte Vinjar med en fin angrepsseier. Haugaland var det antatt svakeste laget, så den viktigste matchen ble siste runde mot Trondheim. Trondheim hadde i likhet med oss tapt mot Bærum og slått Haugaland, så vinneren av denne matchen ville kvalifisere. Trondheim hadde dog tapt 6-0 mot Bærum, og vi ville dermed klare opprykket med 3-3.

Det startet bra da Sklyarov gav oss 1-0 med flott seier over Joachim Berg-Jensen på andrebord. Erlend var lenge under press på tredje mot Tore Kolås, og fikk avslag da han krevde remis ved trekkgjentagelse, fordi han utførte trekket på brettet i stedet for å bare notere trekket ned og tilkalle dommeren. Heldigvis greide han å forsvare stillingen likevel og resultatet ble remis.

I mellomtiden utspilte det seg et drama på femtebord der Vinjars motstander kastet alle brikkene etter kongen hans i et helhjertet forsøk på å utligne. Vinjar holdt imidlertid hodet kaldt, regnet korrekt og kom seg over i et vunnet sluttspill. En som ikke lyktes i kaldholding av eget hode i samme grad var Harald på sjettebordet, som slang ut et dronningoffer for å hindre matt eller tap på tid. Dessverre ble konsekvensen av dette offeret en kliss tapt stilling.

Matvey aksepterte omtrent på dette tidspunktet remis på førstebord etter å ha gradvis mistet fordelen sin. André på sin side hadde kommet seg ut av en ubehagelig situasjon og så ut til å ha god kontroll mot Christian Laverton på fjerde bord. Til slutt gikk alt som forventet. Vinjar vant, Harald tapte og André vant. Dermed ble sluttstillingen 4-2 til Alta og opprykket var et faktum.

Hei sveis, sees i oktober!

Resultater her

Skrevet av
  • Erlend Mikalsen
Publisert
18.4.2023
Oppdatert
18.4.2023
Emner

Altasjakk.no

Alta Sjakklubb
c/o Christine Zountouridès
Postboks 271
9502 Alta

Kontakt

Dette er en felles webside for Alta Sjakklubb og Alta Sjakklubbs Ungdom.

Henvendelser til Alta Sjakklubb (voksenklubben) sendes til: post@altasjakk.no

Henvendelser til Alta Sjakklubbs Ungdom sendes til: asku@altasjakk.no