Alta rykket ned fra Eliteserien

Selv om vi på ingen måte hadde en god sesong før siste spillehelg hadde Altalaget gode sjanser til en sterk avslutning. Endelig kunne vi stille med alle toppspillerne og var således favoritt i begge de viktige oppgjørene mot Stavanger og Bergens.

På fredag innledet vi (ikke uten hjelp fra våre motstandere) med tilsynelatende kontrollert 4.5-1.5 seier mot Stavanger. Det skal nevnes at selv om både Erlend og André vant sine partier var begge i kjempetrøbbel. André ble utspilt av Abyl Kizatbay og fikk en ufortjent heldig seier da sistnevnte rotet med noteringen og tapte på tid like før trekk 40.

Erlend gjorde en stor feil i åpningen mot sin unge motstander Aksel Bu Kvaløy og ble tvunget til å gi dronning for tårn og springer. Midstpillet som fulgte var utvilsomt tapt, men etter litt manøvrering oppstod angrepssjanser mot den sorte kongen:

mikalsen-kvaløy

27.Sxc6! Dd6? (27…Dd7 var mer presist) 28.Lxd5+! Kg7 29.Txf5 gxf5 30.Se6+ Kh8 31.Lc3 Dxd5 32.Lxf6+ Kg8 33.Se7+ Kf7 34.Sxd5 Kxe6 35.c4 og dermed har hvit vunnet tilbake dronningen, og dessuten en ekstra bonde til å vinne sluttspillet. 1-0

Lørdag tapte vi forventet mot Vålerenga, selv om Elham, Matvey og Peter alle holdt hver sin remis. Alt skulle avgjøres på søndag mot Bergens. Seier eller uavgjort ville sikre plassen, tap ville bety nedrykk. Vi var knepne favoritter på alle brett bortsett fra førstebord, men det gikk dessverre galt.

Elham vant først i stor stil mot Jovanka Houska. Dermed tok han sitt andre IM-napp på kort tid, og fullførte en utmerket jobb som førstebordsspiller denne sesongen. Også Peter vant (på tid!) i et likt tårnsluttspill mot Stig Gabrielsen. Med en slik start er det nesten vanskelig å forestille seg at vi likevel skulle tape matchen. Men så ble både Erlend og André ble utspilt med hvite brikker mot hhv Eirik Gullaksen og Elias DeMac, mens Matvey og Joachim hadde kaotiske partier som kunne gå alle veier, og til slutt endte med remis til Matvey og tap til Joachim.

Så var våre eskapader i eliteserien over for denne gang. Fire sesonger ble det på altalaget, et lag som til tider har storspilt. Denne sesongen var det lite som gikk vår vei, men vi lover å komme sterkere tilbake i framtiden. For nå takker vi til sponsorer og alle støttespillere!

Skrevet av
  • Erlend Mikalsen
Publisert
10.3.2022
Oppdatert
10.3.2022
Emner