Alta fortsatt blant eliten

Før siste spillehelg var det fire lag som kjempet om å unngå to nedrykksplasser; Asker, Tromsø, Alta og Bergens. Full skjerpings altså. Det endte godt. På bilde ser vi fra venstre André, Eivind, Ben Samuel og Vinjar.

Fredagen møtte vi Bergens. Det startet heller dårlig, der Bergens raskt tok ledelsen 2-0 etter seire til IM Jovanka Houska og IM Ivar Bern på de øverste bordene. Bergens var høyest ratet på de fire gjenstående brettene. Da viste gutta styrke. Remis på André. Seier til Eivind. Seier til Vinjar. Vi sto likt. Etter et langt sluttspill var det Ben som kom seirende ut og sikret Alta 3,5 poeng og lagseier. Herlig.

Lørdag sto Tromsø for tur. Tromsø på nedrykksplass og Alta plassen over. På førstebordet svingte klar fordel til Dmitry over til klar fordel for GM Benjamin Arvola Notkevich, før det hele endte i remis. Remis på både bord 2, 3 og 4. Vinjars tap ble veid opp av nok en seier til Ben. Dermed 3-3, som var en fordel for oss på fortsatt sikker plass.

Søndag møtte vi sterke SK 1911. Beholdningen ble tre tap og tre remis. Remis på André, Eivind og Vinjar. Da dreide spenningen seg om hvorvidt Tromsø ville ta poeng mot Asker, der Tromsø fortsatt kunne henvise oss til nedrykk. FM Gunnar Lund vant over GM Jonathan Tisdall og tok IM-napp. Det endte likevel med tap for Tromsø, og Alta kunne puste lettet ut.

Offerspill tok hjem mesterskapet foran OSS og Våleranga. Tromsø og Bergens rykket ned. Bergens tar turen ned etter 17 sesonger på øverste nivå.

Alta fortsatt blant de 10 beste klubbene i landet. Snittratingen bland de som har spilt for oss er 2200, som er det laveste av alle. Dermed en god prestasjon å beholde plassen. Vi har et relativt ungt lag i utvikling.

Resultater og partier ser du her: Resultatlister (http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Eliteserien202324-NorgesSjakkforbund)

Skrevet av
 • Aksel Brasøy
Publisert
11.3.2024
Oppdatert
24.4.2024
Emner

  Altasjakk.no

  Alta Sjakklubb
  c/o Christine Zountouridès
  Postboks 271
  9502 Alta

  Kontakt

  Dette er en felles webside for Alta Sjakklubb og Alta Sjakklubbs Ungdom.

  Henvendelser til Alta Sjakklubb (voksenklubben) sendes til: post@altasjakk.no

  Henvendelser til Alta Sjakklubbs Ungdom sendes til: asku@altasjakk.no